Brun kärrhök

Under hela sommaren har vi ofta kunnat beskåda och beundra två rovfåglar som seglar över åkrarna vid stallet. Alla är okunniga och det är svårt att identifiera fåglar genom att bara speja. Idag kom Rickard på spontant besök. Jag fick glädjen att bjuda på lättlunch och nybakade muffins. Det var några dagar sedan jag hade sällskap och då blir det extra kul. Rickard är ett under av minnen och kunskap och vi gjorde några spännande tidsresor i samtalen om vårt älskade barndoms Källsjön i Ångermanland. Tänk att få kliva in i det läckra huset igen och njuta av arkitektturen och alla de kvalitetsmöbler farfar hade både pengar och näsa för. Allt brann upp!

Vi tog ut en hungrig Herta (hennes hage är nedbetad till jordskorpa i det torra vädret) på ängar som fortfarande är gröna och Rickard fick mysrida och ta kommando över damen.

Rickard

 

Jag hade lovat Rickard rovfåglar och efter att vi nästan gett upp så visade den sig. Jag stod med hans jättekamera och hade nyss fått kläm på hur man gör! Det blev en bild och Rickard såg direkt att det var en Brun kärrhök. Häftigt!

brun kärrhök

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s