Ridled Sörmland – Årby gård

Vi startade vår långa ridning på Årby gård utanför Flen. Vi bodde i ”hönshuset” och häpnade över tystnaden och de annorlunda kvälls- och morgonljuden när hästar och kor betar sida vid sida.

IMG_0946

 

 

 

 

 

 

 

Vi smög på Herta om natten för att få se hur hon sover och vad hon gör när hon är själv. Hon lät lite övergiven när hon gnäggade på kvällen och vi gick några vändor med knäckebröd för att visa att vi var i närheten. På morgonen hittade vi henne i ”lösdriften” som är en hage där delar av stallet är en överbyggnad med lågt i tak och halmbädd. Där syntes avtryck i halmen att hon legat ner och sovit. Hon var röd på mulen och baken, trodde först det var torkat blod men det var falurödfärg som fastnat efter den här behandlingen;

 

Jag älskar ljudet av häst som kliar sig mot trä!

När hästar möts för första gången kan vad som helst hända. Den 12-åriga islänningen Frodi och Herta bekantar sig. I slutet av veckan kunde Frodi nosa Herta i rumpan och vi lät de gå tillsammans i Fredrik Falkenbergs fina rasthage vid Lagmansö. Det som inte finns på film är när Herta tjuter och jagar Frodi i minst 5 minuter. Föreställ er Johan i full färd med att viftandes försöka blockera Herta a la Kriminalvården, 10 förvånade kor och en överförtjust Frodi med spetsade öron i täten som om han sa ”Jaga mig!”

IMG_0952

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s