Drömmen om något bättre …

”Vad är lätt hänt när livet ger en lite för många törnar? Jo, att man bara blir trött.

Trött på önsketänkande, hållna tummar och lyckoamuletter. Trött på att hoppas.

Trött på bilköer, på möten, rapporter, på att alltid vara tillgänglig. På att vara till lags, på att foga in sig i ledet, på ringsignaler, mingel, på kraven att skratta på rätt ställen.

Trött på att varje dag ska levas så förbaskat. Trött på sökandet, på egenintressen. På att ha sin klocka på någon annans arm. Trött på stressen, på ansvar, på jakten. Trött på att vara på tå. Att stå på ingenting.

Trött på att så många pratar men så få lyssnar. På småpratet. Trött på andras lycka, på roséviner och picknick i parken och drömsemestrar.

Trött på att kämpa, att bita ihop, rycka upp sig, ta tag i det. Trött på att hur man än gör så blir det fel.

Trött på att söka slutet på regnbågen. På att försöka fånga en tid som flytt, på ett liv som det planeras för men som aldrig verkar hända och som mer och mer börjar kännas som en lögn.

Trött på att ha för mycket månad kvar i slutet av pengarna. Trött på malen i plånboken, på att titta i högerkolumnen på menyn istället för vad man är sugen på.

Trött på att det antingen händer för mycket eller ingenting alls. På att vakna frusen och ensam eller svettig med vridna lakan.

Trött på att dra det kortaste strået. Trött på att se andra ta för sig. Att alltid ligga steget efter.

Trött på sina egna demoner. Den där rösten som ska klanka ned på en, som lever på självtvivel och får en att ännu en gång agera spelpjäls istället för spelare på livets spelplan.

Ibland är man helt enkelt trött och less på att vara trött och less.

Men du, det finns en kraft även i tröttheten. En strimma ljus. Vi är nämligen bara ett beslut bort. Ett enda litet beslut och man är på väg mot något annat. Ett nytt beslut och livet ändrar riktning. Ett beslut och du har skickat något från är till var.

Det är helt okej att bara få vara trött. Men det är inte okej att ge upp. Det är helt okej att inte känna för det. Men det är inte okej att tappa allt. Resan mot drömmen om något bättre är inte längre bort än ett nytt beslut. Den vetskapen tröttnar man aldrig på”

Så här skriver Olof Röhlander i en av sina peptalks. Ibland hjälper dem 🙂

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s