Det är något tryggt med kakor

Vedspisen är superbra att baka småkakor i. Doften och handarbetet är en lisa för själen.  Idag gav jag mig på att göra Citronkakor. Små, söta, spröda och krämigt goda minivåfflor. Lättbakade, riktigt syrliga munsbitar. Mördeg och en fyllning med smör, florsocker, äggula, citronsaft och vaniljsocker.

Också har jag sått mina första utomhusfrön ever. Ruccola, rödbetor, morötter, ringblommor, lin, gräslök, citronmeliss, sockerärtor, timjan, basilika … Allt finns gömt i jorden och nu får jag åka till stugan varje dag för att hålla det fuktigt. Eller som Malou sa häromveckan ”mammas lekstuga”. Nu när hon ringer säger hon ”Hej lilla älsklingsmamma, är du i stugan och leker?”

 

 

Om Madeleine Scherlin

Jag som skriver här heter Madeleine Scherlin. Visionen för Gottfridastugan är att skapa en harmonisk plats för samtal och skrivande. Jag är själv chef och har jobbat med ledarskapsutveckling i många år. Här ska Lidingös chefer och ledare uppleva konstruktiva samtal som ökar förståelsen för andra och sig själva. Man kan komma i träningskläder, eller efter jobbet, ta med hunden och också njuta av en sprakande brasa och gott fika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s