Avancerat ledarskap

Jag och nio andra chefer deltog i en pilotutbildning på CHEF under ledning av Alexander Holmberg. Mycket bra! Efter att själv ha genomfört ett femtiotal ledarskapsutbildningar under flera år är det ett lyft att få vara deltagare. Riktigt bra, utmanande och för mig, nya infallsvinklar genom att se på språkmönster och hur olika vi människor formulerar oss. Tänk bara på hur vi vill uppnå samma sak men ger uttryck för det på så olika sätt. ”Vi måste bli bättre på att bjuda in den cetrala förvaltningen för att undvika kaos och missförstånd i framtiden”. ”Från och med januari månad kommer vi att möta den centrala förvaltningen för att lära känna varandra och förbättra förståelsen för våra olika synsätt”. I det första fallet är det en ”IFRÅN” formulering och i det andra fallet en ”TILL” formulering. Det är otroligt spännande att koppla detta till verksamhet och personer i verksamheten för att själv bättre nå fram i förbättringsarbete. Säkerhetsmänniskor, systemvetare, jurister är skolade att tänka ”IFRÅN” och det är nyttigt att inse det!

Alexanders personliga erfarenheter och berättelser löper som en röd tråd genom kursens samtliga moment och håller deltagarna nyfikna och vakna.

Rekommenderas!

http://butiken.chef.se/activity?activityId=5200001

Om Madeleine Scherlin

Jag som skriver här heter Madeleine Scherlin. Visionen för Gottfridastugan är att skapa en harmonisk plats för samtal och skrivande. Jag är själv chef och har jobbat med ledarskapsutveckling i många år. Här ska Lidingös chefer och ledare uppleva konstruktiva samtal som ökar förståelsen för andra och sig själva. Man kan komma i träningskläder, eller efter jobbet, ta med hunden och också njuta av en sprakande brasa och gott fika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s