Renovering av trägolv

Alla tvåhundra kopparspikar jag drog upp ur golvet i stora rummet återanvändes i monteringen av väggpanelen. Ytterligare småspik och nitar har tagits bort och hela golvet är borstat med stålborste. Ett urtrist, skitigt och dammigt jobb som tog på knäna. En hel del färgfläckar tas bort med en specialgelé som appliceras med pensel. Därefter skrapar man och våtborstar.

Det är ett hästjobb. Borste med skaft rekommenderas. Jag har våttorkat det sex gånger med och utan såpa och resultatet är väl sådär ..

Efter ytterligare tre såpskurningar med träsåpa och att göra det hela barfota har givit golvet en helt ny karaktär. Nu är jag supernöjd! Det är så vackert. Återstår nu en del funderingar över hur isoleringen under golvet med utgrävning av grunden ska gå till. Ideér och erfarenheter tas tacksamt emot.

Om Madeleine Scherlin

Jag som skriver här heter Madeleine Scherlin. Visionen för Gottfridastugan är att skapa en harmonisk plats för samtal och skrivande. Jag är själv chef och har jobbat med ledarskapsutveckling i många år. Här ska Lidingös chefer och ledare uppleva konstruktiva samtal som ökar förståelsen för andra och sig själva. Man kan komma i träningskläder, eller efter jobbet, ta med hunden och också njuta av en sprakande brasa och gott fika.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s